پیگمنت های صدفی ذرات بسیار نرمی هستند که به شکل رنگ های متالیک، مرواریدی، هاله، های لایت و براق در اطراف ما وجود دارند. ظاهر این رنگ ها به زاویه دید ما بستگی دارد و زمانی از این رنگ ها استفاده میشود که درخشش نرم، اطلسی یا فروغ فلزی مطلوب به نظر برسد.
معمولا پیگمنت های صدفی از پوشاندن سطحی دی اکسید تیتانیم (TiO2) بر روی میکا با پیش ماده شیمیایی تیتانیم به دست می آیند. افکت صدفی این پیگمنت ها نتیجه تداخل نور منعکس شده از سطوح مختلف پیگمنت است. این مقاله به مهمترین ویژگی های پیگمنت های صدفی و کاربرد آنها می پردازد و به بازارهای در حال رشد آنها اشاره میکند. تلاش برای نوآوری و تولید محصولاتی حاوی این پیگمنت ها میتواند عاملی برای کسب مزیت رقابتی صنایع مختلف در بازارهای امروزی باشد.

کاربردهای پیگمنت های صدفی
کاربرد در رنگ آمیزی
با استفاده از پیگمنت های ریز صدفی میتوان رنگ های صدفی تولید کرد. در این رنگ ها مقادیری از پیگمنت های صدفی با لاک شفاف یا پودر پوششی شفاف مخلوط و رنگ تهیه میشود. این فرمول برای لعاب های گوناگون نیز قابل استفاده است. پیگمنت های صدفی در گریدهای مختلف در بازار عرضه میشوند که هر کدام به یک افکت خاص منجر میشوند که با توجه به کابرد آنها باید گرید مناسب را انتخاب کنید. این پیگمنت ها برای پوشش الکترواستاتیکی مناسب هستند. غلظت پیگمنت در رنگ ها به نوع رنگ آمیزی (برای مثال خودرو، صنایع ساختمانی، پلاستیک یا پوشش های پودری) و فرایند رنگ آمیزی یا پوشاندن وابسته است.بهتر است قبل از مخلوط کردن پیگمنت های صدفی در تمامی کاربردها آنها را با یک عامل مرطوب کننده مناسب تر کنید تا پراکندگی رنگ بهتری به دست آورید.
کاربرد در جوهر چاپ
کاربرد پیگمنت های صدفی برای جوهرهای چاپ امر متداولی است. با افزودن پیگمنت های صدفی به جوهر چاپ جوهرهای صدفی تهیه میشوند و بسته به فرایند چاپ و چیزی که چاپ میشود، غلظت پیگمنت ها در جوهر چاپ تغییر میکند.
کاربرد در کاغذ
پیگمنت های صدفی برای استفاده در انواع کاغذهای پوششی و خاص مانند کاغذهای تبلیغاتی، تقویم، کاغذ دیواری و کاغذهای درخشان مخصوص بسته بندی گزینه های بسیار مناسبی هستند. در این زمینه افکت هایی با رنگ های سفید نقرهای، طلایی و براق طرفداران زیادی دارد.
کاربرد در چرم
پیگمنت های صدفی در جوهرهای چاپ مخصوص چرم و چرم مصنوعی PU/ PVC به خوبی جواب می دهند. همچنین این پیگمنت ها را میتوان به صورت مستقیم به رزین های شفاف قبل از تراشیدن آنها افزود. موارد بالا بیشترین زمینه های کاربرد پیگمنت های صدفی است. همچنین این پیگمنت ها در درون و به عنوان پوشش مواد دیگری مانند رس، پلیمر، فلز و غیره به کار میروند.
مهمترین ویژگی های پیگمنت های صدفی

– با جوهر چاپ و مواد پوششی ترکیب میشوند.
– برای جوهرهای چاپ انواع مواد بسته بندی مناسب هستند زیرا بو نمی دهند و به درون بسته بندی مهاجرت نمی کنند.
– پیگمنت هایی معدنی و سازگار با محیط زیست هستند.
– مقدار فلزات سنگین در آنها کم است.
– در آب و حلال های آلی نامحلول و نسبت به آنها مقاوم هستند و تجزیه نمیشوند.
– از نظر شیمیایی خنثی هستند و با محلول های اسیدی و بازی واکنش نمی دهند.
– آنها دماهای 800- 400 درجه سانتیگراد را تحمل می کنند.
– از نظر زیست شناسی بی ضرر هستند و واکنشهای سمی نمی دهند به همین دلیل برای استفاده در بسته بندی مواد غذایی کاملاً ایمن هستند.
– حاوی هیچ عنصر فلزی نیستند و فلز مورد استفاده در آنها قبلاً اکسید شده است، بنابراین خطر واکنش با اکسیژن در آنها منتفی است، نارسانا هستند و خاصیت مغناطیسی ندارند.
– در برابر نور به خوبی مقاومت میکنند.
– میزان جذب روغن در آنها 20±90 در 100 گرم است.
بازار پیگمنت های صدفی در جهان با توجه به افزایش گرایش ها برای مصرف رنگ های درخشان در خودرو و پوشش های صنعتی در حال گسترش و نوآوری ها در این حوزه بیشتر بر روی عملکرد و پایداری این مواد متمرکز است. اکنون این پیگمنت ها به صنعت مواد آرایشی و مراقبت های شخصی وارد شده اند. کرم ها، پودرها و لوسیون های بدن حاوی ذرات پیگمنت طبیعی صدفی بخشی از محصولاتی هستند که جایگزینی پایدار برای انواع محصولات شیمیایی مصنوعی و سمی در این حوزه معرفی میشوند. این پیگمنت های جذاب در رنگ های نقرهای، طلایی، مسی، برنز، آبی و بنفش صدفی و غیره برای پاسخگویی به نیازهای صنایع مختلف به بازار عرضه میشوند.
برای مشاوره فنی و خرید انواع پیگمنت ها با کارشناسان مجموعه شرکت توسعه پردیس سبز درارتباط باشید
کارشناس فروش:
09120809581
کارشناس فنی :
09120809582
یا میتوانید از اینجا به راحتی سفارش خود را در سایت ثبت کنی